Choď na obsah Choď na menu

Najlepšie nabíjateľné AA batérie

26. 10. 2012

12.jpg

 11.jpg

 

eneloop-.jpg

 

V kocke

Celkovo najlepšie dobíjacie AA batérie za rok 2012 sú Eneloop Pro od firmy Sanyo. Tieto batérie udržia svoje nábitie po dobu 12 mesiacov. Tiež majú vysokú energetickú kapacitu (2500 mAh), majú aj lepší výkon ako podobné vysokokapacitné AA batérie. Oproti staršej variante Eneloop majú nevýhodu v tom, že počet nabíjacích cyklov je iba 500 krát narozdiel od Eneloop 1500 krát. Osobne využívam oboje. Eneloop Pro používam pre Battery pack Nikon Sd-9 a Eneloop batérie do bleskov Nikon SB-900. 
 
Druhé miesto patrí  Maha Imedion batériam, ktoré sú lacnejšie ako Eneloop Pro. Imedion-ky majú tiež nízke vybíjanie ako Sanyo Eneloop-ky, taktiež sú to vysokokapacitné batérie, ale už nemajú tak dobrý výkon ako Sanyo.
 
Celý článok si môžete prečítať tu.
 
 
 

Sanyo Eneloop Glitter AA NiMH 8ks 1500 cyklov

Limitovaná edícia špičkových nabíjacích NiMH baterií Sanyo Eneloop. Ide o druhú generáciu baterií Eneloop (HR-3UTGA) s  predlženou životnosťou až na 1500 cyklov nabitia.

Sanyo Eneloop Glitter AA

Medzi ďalšie vlastnosti akumulátorov Eneloop patrí, že si držia vyššie napätie pod záťažou ako bežné NiMH akumulátory. To je dôležité v zariadeniach citlivých na nízke napätie batérií, ako napríklad digitálne fotoaparáty. Proti bežným NiMH akumulátorom fungujú nové Eneloop výrazne lepšie za chladných podmienok a dobre fungujú aj pri teplote -20 ° C.

 

capture2.jpg

Sanyo Eneloop dokážu plne nahradiť jednorazové alkalické batérie aj nízkoodberových spotrebičov (budíky, diaľkové ovládače, ...). Tieto nabíjacie batérie sú vhodné do všetkých svietidiel na tužkové batérie s vysokým odberom.

 

Ďalšie užitočné informácie ohľadne týchto batérií nájdete tu.